На какво да обръщате внимание, когато купувате спален комплект

Висококачественият комплект спално бельо не само ще е удобен за спане, но и ще има дълготраен ефект върху настроението ви. Ще се събуждате освежени и готови за деня. Освен това ще забележите, че прекарвате по-малко време в мятане и въртене, което означава, че спите по-пълноценно. Това води до подобряване на психичното здраве и намаляване на нивата на стрес.

Качественото спално бельо трябва да се глади лесно, да е меко и приятно на допир, да е устойчиво на пране както за плата, така и за цветовете. Издръжливостта на текстила зависи от начина на тъкане и степента на усукване на нишките. Колкото по-усукани са те, толкова по-здраво и издръжливо е спалното бельо.

За изработка на спално бельо най-често се използват памучните материи, както и смес с полиестер, коприна, сатен, памучен сатен, вълна и египетски памук.

Сатенените спални комплекти са красиви и лесно се поддържат, но са доста хлъзгави и неудобни за спане. Най-комфортни и луксозни за тялото са копринените чаршафи, а освен това те са препоръчителни за хора, страдащи от алергии.

Най-разпространените са памучните спални комплекти, тъй като са практични, здрави и дълготрайни, а самият материал е дишащ. Също така доста хора използват комбинации от памук и полиестер, като важното при тях е изкуствения материал да не надвишава 50%.

Преди да направите правилната покупка на спално бельо е добре да проверите състава на тъканта, за да изберете подходящата за Вас материя. Подсигурете си поне два комплекта, за да може да подменяте мръсните чаршафи с чисти. Също така обърнете внимание на инструкциите за поддръжка пране, за да може да изберете най-лесния за поддържане спален комплект.

Изберете спално бельо, което да може да се комбинира с други по цвят чаршафи и по този начин ще имате няколко варианта, с които да разнообразявате спалнята.

Facebook Коментари