Какво е важно да знаете за настилките за фитнес?

Фитнесът и здравословното хранене са от първостепенно значение в наши дни, но за да бъдете успешни и на двата фронта са необходими малко допълнителни изследвания и първоначална инвестиция. Ако за добра и здравословна диета за себе си можете да разчитате и на собствените си възможности, то при фитнеса има някои основни неща, от които ще се зависими.

Първо знаете ли, че фитнес настилката, върху която тренирате също има ключово значение за вашите резултати.  Имено защото настилката във фитнеса ще има много голям ефект върху вашите тренировки, в тази статия смесваме нещата, така че да знаете какво да правите когато тренирате вкъщи и каква настилка за фитнес има в салоните, които посещавате.

настилка за фитнес

Инвестиция в настилка за фитнес

Нека да се съсредоточим конкретно върху фитнеса и как да извлечете максимума от преживяването си във фитнес залата. Идеалната настилка във фитнес залата увеличава максимално ефекта от тренировката. Фитнесът не е само кростренажор, велоергометър и други големи уреди. Има много упражнения, които се правят здраво стъпили на пода и той трябва да има подходяща настилка. Инвестицията в пода на фитнеса не е просто инвестиция за комфорт и естетика, но и за сигурност и безопасност.

Качества на настилка за фитнес

Преди всичко, подът на фитнесa трябва да може да защити всеки, който тренира в помещението, залата, салона. Това значи максимално щадене на костите и ставите при стъпване с тежест, при извършване на интензивни движение, дори при стречинг на земята.

Настилка във фитнеса или в домашната фитнес стая трябва да бъде достатъчно издръжлива и дебела, за да предотврати повреда на пода сградата, независимо от оборудването, което се използва върху него.

настилка за фитнес

Качествата на настилката за фитнес трябва да отговарят и на редица стандарти на ЕС, които гарантират безопасността, екологичната обосновка, качеството на използваните материали. По този начин, когато избирате настилка и я инсталирате в залата, то вие вече си осигурявате тази гаранция, че спазвате приетите правила. Пример за това е спазването на Стандарта за пожарна безопасност.

Абсорбция на ударите. Подът трябва да бъде изграден така, че да абсорбира ударите, особено в зони, където се използват свободни тежести или машини (с плочи за тежести).

Издръжливост. Издръжливостта се измерва по два начина: устойчивост на удар и устойчивост на абразия.

Антислип. Неплъзгащи се настилки, които не позволяват хлъзгане дори ако бъдат намокрени с вода или пот, каквито има много във фитнес залата.

Намаляване на шума. Със сигурност не искате да чувате странни звуци от пода докато тренирате. Така че производителите се грижат и за тази функция.

настилка за фитнес

Особености на каучуковите плочи за фитнес зали

На всичко казано дотук, отлично отговарят каучуковите плочи за фитнес зали, които са си чисто и просто каучукови настилки. Каучукът като материал вече има естествено висок коефициент на триене. Така че поставянето на такава настилка за фитнес зала е вече отлично решение.

Каучуковите плочи за подови настилки за фитнес залата могат да се използват специално – като подложка и възглавница между подовата настилка на сградата и оборудването за упражнения.

Уредите, колелата за фитнес, тренажорите са склонни да вибрират и да се движат по време на употреба. Това може да навреди на подовата основа. Каучуковите плочи във фитнес залата биха помогнали за предотвратяване на такава възможна щета.

Дори и за най-интензивните тренировки, правени върху настилка за фитнес зала изработена от каучук, гарантира нужната здравина и сигурност под краката ви, абсорбиране на удара и контакта с пода, които идват като резултата от упражненията за цялото тяло.

Каучуковите подови настилки за фитнес зали не са просто удобна опция – те са необходимост. Те са издръжлив и рентабилен начин да се гарантира, че вие ​​и вашите клиенти ще тренирате в комфортна среда. Но и ще запазите пода от всякакви възможни щети при упражняване.

Facebook Коментари