Детайли при изработване на онлайн магазин

За да създадете онлайн магазин уебсайт е етапен процес, който изисква търпение и професионален подход.

Първо трябва да изберете компания с опит и професионализъм, защото изработването на онлайн магазин не е като направата на уебсайт. Тази статия е за собственици на малък или среден бизнес, които искат да създадат онлайн магазин или да подобрят качествата на този, с който разполагат в момента.

Онлайн магазин

Видове уеб сайтове за електронна търговия

Преди да обсъдим процеса на проектиране и разработка на уебсайт за електронна търговия, първо можем да разговаряме с клиентка за основните типове уебсайтове за електронна търговия, за да се определи най-подходящия тип за вашите нужди и цели, преди да се започне процеса на разработка.

Стартирането на онлайн търговия е избор, подходящ за различни видове търговски, технологични и индустриални проекти, тъй като ще можете да популяризирате и продавате физически продукти, а също и дигитални продукти като онлайн курсове или електронни книги или ексклузивно дигитално съдържание. Затова на тази основа се избора подходящата платформа за създаване на самия магазин.

Стъпки по изработване на онлайн магазин

След като сме определили подходящия тип уебсайт за онлайн магазин, следват стъпките по неговото изграждане. Не е нужно да сте специалисти, а да оставите това на професионалистите.

Първата стъпка в процеса на разработка на вашия онлайн магазин е изборът на най-добрите подходящи решения за електронна търговия, за да превърнете уебсайта в напълно функциониращ онлайн магазин с ефективно интегрирани необходимите и желани функции.

Дизайнът на вашия уебсайт за онлайн бизнес ще създаде конкурентно предимство. Много е важно да се подсигури  добро потребителското изживяване и улеснена навигация.  Ключово е създаването на отзивчив, удобен за мобилни устройства, но и за таблети, лаптоп, настолни компютри. Никога не знаете, откъде ще ви намери потребителят. Макар приоритетът да са мобилните телефони, трябва да изглеждате добре като онлайн магазин и на другите устройства.

Онлайн магазин

Качване на съдържанието, описание на продуктите и услугите, категоризация. Оптимизиране на уебсайта, за да се подобри класирането в търсачките и да привличате трафик. Задължително се обръща внимание на функционирането на система за поръчване на самите продукти.

Тестова част и пускане в употреба. След като бъдат направени множество тестове, може да се прецени дали сайтът е готов за ползване от потребителите. Поддръжката на онлайн магазина, да е винаги актуален и оптимизиран спрямо услугите и продуктите, е ключови значение за успеха.

Важни детайли 

Същественото относно функционирането на онлайн магазина от гледна точка на потребителското изживяване се крие в детайлите. 

Скоростта на зареждане на страниците на онлайн магазина „не повече от 4 секунди“. Това е златен стандарт, който ако се наруши, клиентите отиват в друг магазин.

Ефективна категоризация на продуктите. Искате клиентите бързо да стигат до продукта, така че много добре трябва да се подредят основните категории, подкатегориите, таговете.

Задължително е да се създадат допълнителни опции за разширено търсене и филтриране на продуктите. Така по-лесно ще се отсяват продуктите не само според категорията им, но и според други важни характеристики за клиентите.

Показване на всички подробности за всеки продукт (състояние на наличността – цена на доставка и продължителност – професионални снимки на продукти – отзиви и препоръки на клиенти – свързани продукти)

Предлагане на ефективни опции за съпорт на клиенти „напр.: чат на живо / имейл“ и достъпна информация за контакт. Като това не трябва да е само фиктивно, но да има човек, който веднага ще отговори на клиентското питане.

Цена за изработка на онлайн магазин
Онлайн магазин

Както видяхте, изработването на онлайн магазин е комплексна задача. Затова и цените по изработка са комплексни и могат да варират според типа услуга, от която клиентът ще се нуждае. За улеснение на потребителите, фирмите предлагат пакетна услуга, в която е включено какво точно ще бъде изработено. 

Цените започват от по-евтини с включени стандартни услуги за изработка, до по-скъпи пакети, които включват множество екстри, които ще са необходими на бизнеса, за да бъде конкурентен в онлайн среда. Потребители могат да поискат и индивидуални намеси, които да са свързани с поддръжка и актуални намеси по проблеми във вече работещ сайт.

Facebook Коментари